Informateurs Het Hogeland op zoek naar vierde partij

KANTENS

De gemeente Het Hogeland.krijgt een coalitie van vier partijen. Deze bestaat in ieder geval uit GemeenteBelangen, CDA en ChristenUnie.

Er wotrdt gestreefd moet naar een coalitie die kan steunen op een ruime meerderheid. De partijen hebben Henk Jan Schmaal (wethouder gemeente Veendam) en Marjan Heidekamp - Prins (directeur Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe) als (in)formateur gevraagd om de vorming van de coalitie en de formatie te begeleiden.

Beide (in)formateurs is gevraagd om op korte termijn een brede coalitie van 4 partijen te onderzoeken. en wordt compleet gemaakt met één andere partij. De informateurs krijgen ook de opdracht om de inhoudelijke overeenkomsten en verschillen van deze vier partijen in kaart te brengen. De (in)formateurs gaan alle partijen daartoe voor gesprekken uitnodigen.