Eddy Roos briljanten kunstenaar 2019

UITHUIZEN

De beeldhouwer Eddy Roos uit Uithuizen is vorige verkozen tot Briljanten Kunstenaar van het jaar 2019. Deze eretitel kreeg hij toegekend door Stichting Kunstweek.

Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing Kunstenaar van het jaar. Deze verkiezing wordt grootschalig opgezet en bestaat uit vier verkiezingsrondes. In eerste instantie worden er door circa 100 kunstkenners hun meest gewaardeerde kunstenaars ter nominatie voorgedragen, waarna de 90 meest voorgedragen kunstenaars worden genomineerd. Vervolgens kan ook het publiek stemmen.

Roos kreeg de onderscheiding uit handen van voormalig politica Winnie Sorgdrager.

Eddy Roos (1949) is bij het grote publiek bekend vanwege zijn bronzen beelden die te zien zijn in steden als Amsterdam en Rotterdam en vooral ook vanwege zijn werk voor de Groninger Borg Verhildersum (te Leens).

Inmiddels is in Uithuizen ook het Museum Atelier Eddy Roos gevestigd, waar bezoekers vaak ook een kijkje kunnen nemen in het atelier en kennis kunnen nemen van Roos' werk en werkproces.