Hanne Arendzen kwetsbaar en boeiend

DELFZIJL

In Theater de Molenberg is zaterdag 24 november om 20.15 uur de toneelbewerking van de Nederlandse literaire klassieker Van de koele meren des doods te zien.

Hedwig (Hanne Arendzen) wordt opgenomen in een ziekenhuis in Parijs, omdat ze verslaafd en verward is en niets wil loslaten aan de dokter. Haar levensverhaal deelt ze vervolgens met de zuster. Het leven van Hedwig wordt getekend door leegte: het verlies van haar moeder en de kille relatie met haar vader. Ze is op zoek naar de ware liefde, maar weet ook niet goed wat dit is. De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en moeder kan maken.

Dit meeslepende en tijdloze verhaal wordt gespeeld door een geweldige cast met naast Hanne Arendzen (Eline Vere en Vele hemels boven de zevende) onder anderen Willem Voogd, bekend van zijn rol als Mees Kees.