Groninger migratie centraal in muzikaal theater

DELFZIJL

Theatermaker Theo de Groot en zanger Arnold Veeman staan zondag 14 oktober om 15.00 uur samen op de planken van Theater de Molenberg met het muzikaal theaterprogramma Op Drift.

Tijdens deze voorstelling vliegen beide heren op geheel eigen wijze door ongeveer 30.000 jaar Groninger migratiegeschiedenis met de vraag: wat dreef en drijft de mens om in Groningen zijn heil te zoeken en ook om Groningen te verlaten? Van rendierjagers tot Hugenoten, van Groningers in Michigan tot Molukkers in het Ambonezenbosje aan de Dollard en kiepkerels in de Veenkoloniën. De voorstelling wordt in het Nederlands gespeeld en in het Gronings gezongen.

Veel Groningers hebben in het verleden meegemaakt hoe hun dierbaren het Groningerland hebben verlaten. Theo de Groot is erg benieuwd naar de persoonlijke verhalen van bezoekers. Na de voorstelling wordt er daarom een verhalencafé georganiseerd door De Verhalen van Groningen, waarbij bezoekers in een intieme setting hun persoonlijke migratieverhaal kunnen delen.