Expositie Petra van Kalker en Marius de Schaar in de Driestenborg

MIDDELSTUM

In de hal en de kantine van de Driestenborg, de werkboerderij van WerkPro in Fraamklap, exposeren van 4 oktober tot 8 januari Petra van Kalker en Marius de Schaar met een kleine selectie van veertien kunstwerken.

Petra van Kalker, geboren in Groningen, volgde haar opleiding aan kunstacademie Minerva te Groningen in de richting grafiek en tekenen. Haar werk ontwikkelde zich in de loop van de jaren van tekeningen met groot gebaar tot verfijnde opgebouwde miniaturen die laag na laag een poëtische werkelijkheid verbeelden. Voor deze expositie brengt zij een serie van vier gedetailleerde doeken van 40 x 40 cm, met de thema’s duisternis en licht.

Marius de Schaar is een knipkunstenaar uit Vinkhuizen. Hij maakt ‘Nieuw Hollands’ knipwerk, het alledaagse leven vastgelegd met papier en schaar. Elk onderwerp is geschikt: nietmachines, telefoonopladers, intercedentes van een uitzendbureau. Daarnaast is hij gefascineerd door gebouwen van rijtjeshuis tot kasteel. In deze expositie laat hij de serie ‘Pakkend Papier’, een serie over de ontstaansgeschiedenis van papier, zien. Daarnaast komt hij met een aantal typische Groninger dorpsgezichten waarin de Driestenborg zelf natuurlijk niet mag ontbreken.

Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 15:30 uur.