Georgina Verbaan doet stem robot DEAL-film

APPINGEDAM

Het succes van de Groningse films Tour de Force en Het Spijkerpaleis wordt voortgezet met een nieuwe aflevering van DEAL de serie: Eindbaas. De filmmakers hebben Georgina Verbaan weten te strikken om de stem van de robot voor haar rekening te nemen.

De filmopnames vinden deze week plaats in Loppersum, Kantens en Appingedam. In deze derde aflevering staan wederom de provincie Groningen, jeugd en innovatieve techniek centraal. Eindbaas is een korte feelgood komedie (30 minuten), die zich afspeelt rondom het fraaie dorpje Borgakkerzijl, ergens in Noordoost Groningen. Het verhaal draait om Marieke (14) die een kunstmatige intelligentie genaamd Katinka inschakelt om voor haar veeleisende opa Haijo (75) te zorgen. Wanneer Katinka zijn hele huis, de provincie Groningen en daarna de hele wereld overneemt, moeten Marieke en Haijo alles op alles zetten om haar te verslaan.

Het jeugdige talent Aiko Beemsterboer (De Leeuwenkuil, Infantilio, Het Spijkerpaleis) speelt opnieuw Marieke Beukema. Helmert Woudenberg (Werktheater, Amsterdamned, Flikken Maastricht, Feuten) is te zien als haar recalcitrante opa Haijo. De stem van Katinka zal worden ingesproken door Georgina Verbaan (t Schaep met de 5 poten, De Marathon, Jack bestelt een broertje).

De regie van Eindbaas is handen van Fedde Hoekstra. Samen met Marlais Olijrhook is hij verantwoordelijk voor het scenario van de film.Studenten Mechatronica van Noorderpoort Stadskanaal hebben een robot gebouwd die een belangrijke rol heeft in de film. Voor Eindbaas gaat producent feddehoekstra.org een partnerschap aan met onder andere Noorderpoort, Alfa College, Woonstichting Groninger Huis, BuildinG - Coalitie Gezond Wonen, EBG, Stichting De Hoven, gemeente Appingedam, gemeente Eemsmond, gemeente Oldambt, OTIB afd. Noord en Bouwend Nederland afd. Noord.

DEAL de serie is een initiatief van Drewes Wildeman uit ‘t Zandt en Fedde Hoekstra.