Collectieve inkoopactie duurzame installaties verlengd tot 1 augustus

NOORD-GRONINGEN

Al meer dan 2.200 woningeigenaren uit de provincie Groningen schreven zich in voor de collectieve inkoopactie duurzame installaties van Energieloket Groningen.

Het gaat dan om zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Vanwege de grote belangstelling is de inschrijftermijn verlengd tot 1 augustus.

De collectieve inkoopactie duurzame installaties wordt in opdracht van de Groninger gemeenten georganiseerd door Energieloket Groningen en bedrijvenvereniging SLIM Wonen met Energie en wordt ondersteund door de provincie Groningen. Door samen in te kopen is men als inwoner goedkoper uit bij de aanschaf vanzonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Ook kan men rekenen op uitgebreide ondersteuning bij het hele traject.

Het idee voor de collectieve inkoop is eenvoudig. Na inschrijving krijgen deelnemers een adviseur over de vloer. De adviseur bekijkt het dak en bepaalt of de plaatsing van zonnepanelen en/of een zonneboiler mogelijk is. Tevens worden de mogelijkheden voor het plaatsen van een warmtepomp in kaart gebracht. Vervolgens bepaalt de adviseur in samenspraak met de deelnemer welke modellen,systemen en plaatsingswijze het beste bij de woning en bij de woonwensen passen.

Na het bezoek ontvangt de deelnemer een vrijblijvende offerte waarin een passend aanbod tegen collectieve inkoopprijzen wordt gedaan. Voor het advies aan huis wordt een kleine eenmalige eigen bijdrage van €20,00 gevraagd.

Aanmelden kan via: energieloket-groningen.nl of 050-3070370.