Fietsdocenten gezocht voor kinderen en nieuwkomers

NOORD-GRONINGEN

De Fietsersbond is op zoek naar vrijwilligers die fietsdocent willen worden.

Als fietsdocent geef je fietsvaardigheidsles in de provincie Groningen aan kinderen op de basisschool, maar kun je ook benaderd worden voor fietsles aan mensen met buitenlandse afkomst of vluchtelingen die willen leren fietsen.

De fietslessen hebben als doel dat de fietsers zo veilig mogelijk aan het verkeer deelnemen. Deze fietslessen en voorlichting zijn meer dan nodig. Omdat de Fietsersbond een toename in aanvragen voor fietslessen heeft, is de bond op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die opgeleid wilen worden tot fietsdocent.

Kandidaten moeten fysiek fit zijn en uiteraard affiniteit hebben met fietsen, maar ook met de doelgroepen van de Fietsschool (met name kinderen). Ook ervaring met voor een groep staan en een communicatieve en flexibele instelling zijn gewenst.

De twee opleidingsdata zijn op zaterdag 10 maart en vrijdag 16 maart in Zwolle. Fietslessen vinden met name plaats in de perioden maart-juni en september-oktober.

Meer informatie is te vinden op: www.fietsersbond.nl/fietsschool.


Auteur

Redacteur