Provinciale subsidie centra Appingedam, Uithuizen en Baflo

APPINGEDAM

De provincie Groningen keert 8,4 miljoen euro uit voor negen projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan verbetering van de leefbaarheid in de provincie Groningen.

In de categorie gebiedsgerichte aanpak krijgt centrum versterking Uithuizen 1,6 miljoen euro (plus 1.444.000 euro uit de Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden) en Cleveringaplein Appingedam 400.000 euro. De plannen zijn door gemeenten in samenspraak met diverse partijen ontwikkeld en hebben als gezamenlijk kenmerk dat zij een toekomstbestendige bijdrage leveren aan de leefbaarheid van een plaats of dorp. In de categorie voorzieningen op peil krijgt het Integraal Kind- en Sportcentrum Baflo-Rasquert een subsidie van 200.000 euro. Met de realisatie van dit centrum wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan het primair onderwijs en de bijbehorende kind- en sportvoorzieningen in de dorpen Rasquert en Baflo en omgeving. In de eerste ronde van het Uitvoeringsprogramma leefbaarheid zijn er in totaal 31 aanvragen gedaan waarvan er 9 zijn gehonoreerd.

Auteur

admin