Muziekfestival Delfzijl telt 800 deelnemers

Delfzijl

De zesde editie van het Muziekfestival Delfzijl brengt 24 en 25 september 800 muzikanten naar  het centrum van Delfzijl.

Twee dagen lang zijn er optredens van 26 muziekgroepen. Het festivalbestaat uit drie gratis toegankelijke programma-onderdelen. Op zaterdag 24 september zijn er om 13.00 uur  optredens van orkesten, fanfares, slagwerkensembles en streetbands uit de provincie Groningen op negen verschillende locaties in het centrum van Delfzijl. Naast de vijf muziekverenigingen uit Delfzijl, nemen deel DSHO uit Appingedam, Prins Hendrik uit Scheemda, Zuidemakapel uit Grootegast, Crescendo uit Stadskanaal en het Provinciaal Senioren Orkest Groningen. Ook is er in het centrum van Delfzijl een grote braderie. Op zaterdagavond vindt op het Molenbergplein de grote muziekshow plaats die dit jaar in het teken staat van kampioenen. Het voorprogramma begint om 19:15 uur. Om 20:00 uur begint de muziekshow met de opening door de malletband van de muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit Delfzijl. Daarna zijn er optredens van showkorpsen Kunst & Genoegen Leiden, Oranje IJsselmuiden, Kamper Trompetterkorps Kampen, Sternse Slotlanders Franeker en de Dutch Drums and Pipes uit Tilburg. De muziekshow wordt afgesloten met een grote finale. Na afloop is in Grand Café ‘t Lokaal aan het Molenbergplein de afterparty. Op zondag 25 september is er vanaf 12:00 uur het dweilorkestenfestival. Tien dweilorkesten gaan het centrum van Delfzijl op de kop  zetten en  strijden om prachtige prijzen. Dit wordt een bonte middag muziek, met een grote braderie, vermaak voor kinderen en een koopzondag. Voor het avondprogramma is een tribune beschikbaar op een deel van het Molenbergplein. Kaarten voor de tribune zijn verkrijgbaar in Delfzijl bij Tabaktief Delfzijl (Schoolstraat 6), Bloemenhuis Akkerman (Landstraat 21) en op zaterdag 24 september ‘s middags in het centrum van Delfzijl bij het verkoop- en informatiepunt op het kruispunt Poststraat/Landstraat. Alle informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2016 is te vinden op: www.muziekfestivaldelfzijl.nl.

Auteur

Bram Noordhuis