Samenwerking waterschappen en Tocht om de Noord

Delfzijl

De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s zijn in 2017 themapartners voor de Tocht om de Noord.

Het thema is dan ‘de Kracht van Water’, juist in het jaar dat het 300 jaar geleden is dat door De Kerstvloed een groot deel van Noord-Nederland overstroomde. De wandelroute volgt zo veel mogelijk de loop van de oude dijk en komt door dorpen die destijds zwaar zijn getroffen. Donderdag was de officiële aftrap van deze samenwerking. De themapartners maakten samen met de organisatie van het wandelfestival een vaartocht van Termunterzijl naar Delfzijl en weer terug om  vooruit te blikken naar de gezamenlijke activiteiten van komend jaar. Onderweg werd ook het contract getekend. De Kerstvloed staat in 2017 centraal voor veel organisaties. Aan boord waren ook vertegenoordigers van de gemeentes Winsum,  Eemsmond en Delfzijl, de Stichting Oude Groninger Kerken, Huis voor de Sport, Landschapsbeheer Groningen, Erfgoedpartners en Verhalen van Groningen. Foto: De ondertekening van het samenwerkingscontract door Eisse Luitjens van Noorderzijlvest, Peter Velthuis van Tocht om de Noord en Alfred van Hall van Hunze en Aa's.

Auteur

Bram Noordhuis