Fotoserie dag 2 DelfSail 2016

Delfzijl

De tweede dag van DelSail 2016 heeft ondanks het slechte weer veel publiek naar Delfzijl getrokken.

Die konden niet alleen genieten van de twinitig Tall Ships en de honderden andere schepen die tot het varend erfgoied behoren, er was veel te doen in de haven en in het centrum. Er waren vrijdag opvallend veel schoolkinderen op pad, die zich ook geïnteresseerd toonden in de vele technische hoogstandjes en innoviteiten die te zien en te beleven zijn. De Stichting Opkikker maakte zijn opwachting en fraaie oldtimers reden door de straten. De muzikale afsluiting werd goed bezocht, maar een plensbui vergde wel veel veerkracht van de bezoekers. De echte grote drukte wordt vandaag en morgen verwacht. Op de Friese kant van de A7 verwijzen lichtborden bezoekers al richting Hoogezand om via die kant Delfzijl binnen te komen. Dat sluit beter aan op de parkeermogelijkheden. Mensen die dichterbij wonen kunnen het beste op de fiets komen.

Auteur

Bram Noordhuis