Dag van de Droge Worst

GRONINGEN

De Dag van de Droge Worst staat voor een fijne combinatie van eten, drinken, keukens op wielen, straatartiesten, workshops en (kinder)activiteiten met een knipoog.

Deze eenmalige feestdag word op zondag 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur gevierd in The Energy Barn, nabij het Zernike Complex in Groningen.Tijdens de Dag van de Droge Worst de ontknoping plaats van de Droge Worsten Test 2016. Het evenement is gratis toegankelijk.

De zeven winnaars van de afgelopen negen jaar maken uit wie de beste is. Slagerij Oosterhof uit Groningen, Slagerij Meatpoint Vlees en Meer uit Tolbert, Slager Zielstra uit Vries, Slagerij Kempenaar uit Oosterhesselen, Gildeslager Teerling uit Bedum, Gildeslager Boersema uit Grijpskerk en Keurslager van der Laan uit Dwingeloo maken uit wie zich de Droge Worstenkoning van 2016 mag noemen. De worsten worden tijdens de dag niet alleen getest, iedere slager komt met haar eigen stand én laat proeven.


Auteur

Redacteur