Racoon, Rowwen Hèze en Frans Bauer naar 30-jarig Schanspop

Siddeburen

2 Unlimited, Racoon, Rowwen Hèze en Frans Bauer komen naar de 30e editie van het muziekfestival Schanspop in Siddeburen.

Voor het eerst is Normaal niet van de partij. Schanspop duurt van vrijdag 23 september tot en met zaterdag 1 oktober. Speciaal ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan beslaat het programma - net als vroeger het geval was - twee weekenden. Schanspop 2016 begint op vrijdag 23 september met 90's Now. 2 Unlimited, Snap! en Captain Jack zullen de feesttent op z'n kop zetten met hun wereldhits uit de illustere jaren negentig. Een dag later komen Frank Boeijen, The Kik, Bökkers en Old Ni-js (met in de gelederen onder anderen Willem Terhorst en Ferdi Joly, twee leden van het eerste uur van Normaal) naar Siddeburen. Bijzonder is ook het optreden van Plat, de eerste Groningstalige rockband. Speciaal voor deze jubileumeditie van Schanspop komt Plat nog eenmaal bijeen. Het programma op deze zaterdag, dat al in de middag begint, wordt 's avonds afgesloten door de Limburgse band Rowwen Hèze.

Jett Rebel

Op donderdag 29 september gaat Schanspop verder met optredens van Die Tolle Leute en Papa di Grazzi. Een dag later komt de Zeeuwse topband Racoon naar Siddeburen, net als zanger en multi-instrumentalist Jett Rebel. Schanspop wordt op zaterdag 1 oktober afgesloten met de traditionele Sibboerster Feestavond, met optredens van Hollands Verdriet, Arjan Boltjes, André Hazes jr. en niemand minder dan Frans Bauer. De presentatie is deze avond in handen van Wim Drent. De voorverkoop van kaarten voor Schanspop begint op zaterdag 9 juli bij Switters Warenhuis aan de Hoofdweg 136 in Siddeburen. Meer informatie is te vinden op: www.schanspop.nl.

Auteur

Bram Noordhuis