Ronde van 23 km Energiewacht Tour in Winsum

Winsum

 De Energiewacht Tour doet donderdag 7 april, voor de vierde keer, Winsum aan. 

Voor de internationale top van het vrouwenpeloton en de junior-vrouwen is vanuit het dorp Winsum een ronde van 23 kilometer uitgezet via Baflo, Rasquert, Saaxumhuizen, Mensingeweer en Schouwerzijl. De vrouwelijke top rijdt op deze tweede etappedag in totaal 118 km, de junior-vrouwen gaan voor 71 kilometer. Burgemeester Rinus Michels lost om 10.00 uur het startschot voor de junioren, in de Hoofdstraat O in Winsum. Het huldigingsmoment van de snelste junioren is om 12.05 uur op het Boogplein en wordt verzorgd door wethouder Harmannus Blok. Aansluitend om 12.30 uur start het internationale vrouwenpeloton. Tegen 15.45 uur zal wethouder Marc Verschuren de snelste dames huldigen. Om de veiligheid te waarborgen, is de Hoofdstraat O op deze dag afgezet. Alle inwoners die aan de route wonen, ontvangen een brief van de gemeente. In de middag worden er op het Boogplein in het centrum van Winsum diverse leuke jeugd-activiteiten gehouden, waaronder een fietsparcours voor basisscholieren. Verder zijn er een springkussen, een zweefmolen, een stormbaan en loopfietsjes voor de kleinsten. De Energiewacht Tour 2016 duurt van 6 tot en met 10 april. Het is inmiddels de zesde editie voor vrouwen. Met elf internationale merkenteams, zes nationale ploegen en zeven clubteams aan het vertrek. En met de vijf hoogst geplaatste teams van de ranglijst van de internationale wielerbond krijgt dit evenement nog meer internationale allure. RTV Noord zendt iedere dag fragmenten van de Energiewachttour  uit. Meer informatie is te vinden op: www.energiewachttour.nl.

Auteur

Bram Noordhuis