Op Roakeldais pakt groots uit

Warffum

 Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie van Internationaal dans en muziek festival Op Roakeldais besloten om de programmering in het dorp voorafgaande aan de parade door te trekken naar de 51ste editie.

“In 2015 stonden de straten van Warffum al vroeg vol met publiek. Dat heeft geresulteerd in veel gezelligheid,” aldus artistiek leider David Kloosterhuis. Het festival heeft de line up van deelnemende landen voor aankomende editie rond en is erg tevreden met het resultaat. Dat gaan van  de zang en ritmes uit Zimbabwe tot aan de Maori’s en van de Bollywood dansen uit India tot aan de opzwepende ritmes uit Colombia. Op zaterdag 25 juni zal vanaf 10.00 uur het feestgeruis in het dorp losgaan waar op authentieke locaties muziek, theater, dans en workshops met elkaar worden afgewisseld. Op dit moment is de organisatie van het festival samen met diverse lokale partijen bezig om de programmering vorm te geven. Zo ontpopt Warffum zich tot een culinair festijn in de Hoofdstraat waar lokale chefs, met diverse etnische achtergronden, goedkope hapjes uit eigen land presenteren. Het publiek kan kennismaken met de traditionele Mexicaanse, Surinaamse en Indische keuken die onbekende en bekende delicatessen presenteren. Tevens zal in de Hoofdstraat een leuke streekmarkt plaatsvinden, met demonstraties traditionele ambachten en  internationale groepen die spullen uit eigen land verkopen.   Het festival duurt van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni.

Auteur

Bram Noordhuis