Tocht om de Noord roept hulp dorpen in

Winsum

Het tweedaagse wandelfestival Tocht om de Noord is dit jaar een culturele ontdekkingstocht, waarbij de wandelaar letterlijk Groningen van binnenuit ontdekt: dwars door kerken, boerderijen, molens, musea, borgen; voordeur in, achterdeur weer uit. De wandelaar als fijnproever.

Hij gaat in 2016 niet alleen het landschap proeven, maar volgt ook de route proefondervindelijk. Vorig jaar was op iedere kruising een geluidsbron geplaatst. Op 24 en 25 september zien de maximaal 5000 deelnemers op hun route langs de rivier de Hunze op elke kruising van de route een proefopstelling staan. De organisatie roept daarvoor de hulp in van de doorkomstplaatsen, de dorpen die op de TodN route liggen. Als u in één van die dorpen of omgeving woont en u wilt graag betrokken worden bij (de promotie van) uw dorp en Tocht om de Noord, meld u dan aan via info@tochtomdenoord.nl. Dorpen (en wijken) waar de Tocht om de Noord doorheen gaat zijn op 24 september: Noordlaren, Onnen, Haren, Waterhuizen, Euvelgunne, Ulgersmaborg, Hunze, Noorderhoogebrug; op 25 september: Wierumerschouw, Oostum, Garnwerd, Winsum, Schouwerzijl, Warfhuizen, Nijhoezen, Zuurdijk, Houwerzijl, Zoutkamp.Meer informatie: www.tochtomdenoord.nl    

Auteur

Bram Noordhuis