Talent maakt promotie bij Muziekvereniging T.O.G.I.D.O.

EEXT

Maar liefst elf jeugdleden van de jeugdopleiding van Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext zijn doorgestroomd naar de fanfare, het A-orkest.

Een hele uitdaging dus voor de jeugdleden, maar ook voor de meer ervaren muzikanten en dirigent Bert Strijker, want nooit eerder in de 90-jarige geschiedenis van de Eexter muziekvereniging promoveerde een dergelijk grote groep aanstormend talent tegelijkertijd naar het A-orkest.

Al enkele jaren zit de groei er flink in bij T.O.G.I.D.O. Zo is onlangs opnieuw een flinke groep jeugdige muzikanten gestart bij de vereniging en is het ledental de 75 reeds ver gepasseerd. Dirigent Bert

Strijker is erg content met de recente uitbreiding van zijn orkest. ‘Het is natuurlijk fantastisch om met zoveel muzikanten samen te spelen, en zelfs de allereerste repetitie klonk het al heel goed. De jeugdopleiding staat als een huis en het niveau van deze jeugdleden gaat met sprongen omhoog. Zo heeft een groot deel van deze jeugdleden onlangs ook het theorie examen behorend bij het A-diploma behaald. Fantastisch!’, aldus Bert Strijker.

Het zijn drukke tijden voor de Eexter muziekvereniging. Zo staat binnenkort de eerste festivaldeelname sinds tijden voor de vereniging op het programma, als ook de jaarlijkse zomerconcerten in de open lucht.

Achtereenvolgens treedt het orkest op in Eexterzandvoort (19 juni, 19:30 uur, dorpshuis), Anderen (26 juni, 19:00 uur, dorpshuis), Eext (3 juli, 19:00 uur, speeltuin Vesselkampen, GEHELE VERENIGING), Gieten (10 juli, 19:30 uur, Bonnerhoek) en Gieterveen (17 juli, 19:00 uur, dorpshuis). Het A-orkest (de fanfare) zal daarbij zowel in de oude als de nieuwe samenstelling optreden. Enkele jeugdleden zullen ook optreden in Anderen en Gieterveen. Daarnaast neemt het A-orkest deel aan het Bert Haanstra concours in Diever op 30 juni.

Meer info opwww.togido.nl en www.facebook.com/togido


Auteur