50 jaar inzet voor ReumaNederland

Winsum - Ali Schuuring – Brunnink is al 50 jaar actief in Winsum voor ReumaNederland. Een mijlpaal waaraan niet zomaar voorbij werd gegaan. Blij verrast was ze toen ze voordeur opendeed en de bos bloemen in ontvangst mocht nemen.

In 1970 werd ze aan de deur benadert of ze zich in wilde zetten voor het goede doel, en dat wilde ze. De plaats Winsum werd destijds met 19 collectanten bestiert. Binnen het jonge gezin werd de tijd en ruimte gevonden om zich zo maatschappelijk in te zetten voor het dorp. En dat heeft Ali tot op de dag van vandaag gedaan met veel plezier.

Met haar enthousiasme heeft ze menig collectant en/of vrijwilliger gevonden en gebonden aan de goede doelen waar ze zich voor inzette. Zelfs de oud Burgemeester, die Ali een lintje had opgespeld, ontkwam niet aan haar bevlogenheid. Ook deze oud Burgemeester collecteert dit jaar wederom voor ReumaNederland.

Na deze collecte stopt ze er mee en draagt ze de collectebus (en organisatie) over aan nieuwe vrijwilligers. Deels zijn deze aanwezig en deels zullen er nieuwe mensen geworven moeten worden.

In 50 jaar zie je veel veranderen, het dorp groeit, de agenda’s worden drukker en voller, de collecte zelf vraag meer aandacht en organisatie. Maar daar staat tegenover dat het netwerk meegroeide met het dorp waardoor het vinden van collectanten nooit een belemmering heeft gevormd om door te gaan. En dat ziet ReumaNederland terug in de stabiele opbrengsten van de collecte. De collecte is dit jaar van ]maandag 18 tot en met zaterdag 23 maart.