Winkhem wint tweemaal van de kampioen

Winsum - In de laatste doordeweekse thuiswedstrijd van dit seizoen, kwam koploper Oryx op bezoek. De gasten konden zich met een goed resultaat tot kampioen kronen.

De wedstrijd was grotendeels een gelijkwaardige strijd waarin Winkhem liet zien terecht in de top drie van de poule te staan. In het tweede treffen van dit seizoen was opnieuw Winkhem de bovenliggende partij, 3-1.

Met een bijna compleet team nam Winkhem zich voor om de mannen van Oryx eens goed partij te gaan bieden. Deze vastberadenheid, om de aanstaand kampioen het zo moeilijk mogelijk te maken, was hoog. Bij de start van de wedstrijd was al snel duidelijk hoe de pikorde bij Oryx in elkaar stak. En met die kennis ging Winkhem goed van start. Hoewel Oryx passend goed voor de dag kwam, waren de Winsumer mannen vooral op de midpositie heer een meester. In de serve kwam Winkhem goed uit de startblokken, waarna het later in de wedstrijd iets in kracht afnam. Oryx startte verdedigend sterk maar ook dat zwakte gaandeweg wat af.

Door twee aanvallende missers vroeg in de wedstrijd, hielp Oryx de gastheren op een cruciaal moment in het zadel. Oryx liet zich ondanks dat niet het kaas van het brood eten en gaf een sterk antwoord in set twee. Na set één en twee stond het dan ook verdient gelijk. (25-22 , 23-25)

In het vervolg van de wedstrijd leunde Oryx sterk op diagonaal geslagen aanvallen en behield Winkhem de druk door vooral gevarieerd maar constant aanvalswerk te leveren en verder kreeg het steeds meer grip op de geplaatste ballen van de gasten. Winkhem kon met de serve het de gasten moeilijk genoeg maken. In de laatste set kwam het aan op mentaal spel. Dit bleek aan Winsumer kant beter gespeeld te worden. De mannen van Oryx reageerden wat feller dan voorheen op situaties, wat het spel niet verbeterde en dus Winkhem in een zetel naar de wedstrijd winst plaatste.

Met de winst in set drie en vier (25-21 , 25-16) heeft Winkhem zich een uitstekende positie gegeven voor de promotie/degradatie ronde naar de derde divisie. Voor Oryx is het niet de vraag of ze kampioen worden maar wanneer. Wat overigens ook dik verdient is, zij bleken de meest constante dit seizoen.

Volgende week zaterdag spelen de mannen uit Winsum een wedstrijd in Groningen tegen Donitas. De wedstrijd begint om 12:00 uur in de struikhal op het Zernike complex.