Zes aardbevingsgemeenten steunen uitkomst JongerenTop

APPINGEDAM - De zes aardbevingsgemeenten hebben op het sportpark in Appingedam in een intentieverklaring aangegeven er alles aan te doen om de uitkomst van de JongerenTop samen met de jongeren te reailiseren.

De wethouders Kristel Rutgers (Gemeente Het Hogeland), Peter Verschuren (Gemeente Midden-Groningen), Mattias Gijsbertsen (Gemeente Groningen), Lea van der Tuin (Gemeente Appingedam), Pier Prins (Gemeente Loppersum) en ambtenaar Tina Talsma (namens Gemeente Delfzijl) zetten daarvoor een letterlijke handtekening met handverf. Nerissa Ufkes (13 jaar), Floor Zwerver (14 jaar) en Tobias Wijnstra (12 jaar) tekenden de verklaring namens de jongeren uit het gebied.

De organisatie is ontzettend blij met deze brede steun. Uiteraard zullen niet alle uitkomsten afhankelijk zijn van gemeenten,” zegt aldus Marian van Voorn, initiatiefnemer van de JongerenTop. „Daarom hebben we ook een groot ambassadeursnetwerk van grote en kleine bedrijven en organisaties die de Top een warm hart toedragen. Ook zij gaan met de organisatie en de gemeenten kijken hoe ze samen met de jongeren de uitkomsten kunnen realiseren.”

Op 7 juni vindt de allereerste JongerenTop in Groningen plaats. Een top waar 1000 jongeren tussen de 12 tot 17 jaar uit het aardbevingsgebied aan de slag gaan met hun eigen toekomst middels gesprekken, dans, muziek, theater en spel. Wat vinden jongeren tussen de 12 en 17 jaar belangrijk, wat is goed en wat moet anders in hun eigen leefomgeving? De uitkomsten van de dag worden na de top ook daadwerkelijk uitgevoerd samen met jongeren en met behulp van organisaties, gemeenten en betrokkenen. Uit de Top, waaruit ruim 100 ideeën komen, zal een top tien van beste ideeën gekozen worden. De intentieverklaring gaat met name over deze tien ideeën.