Passie voor vogels in Galerie Het Raadhuis

EENRUM - Elwin van der Kolk (1972), bioloog en natuurschilder, heeft van 16 maart tot en met 12 mei eex expositie in Galerie Het Raadhuis in Eenrum. Daarin komt zijn passie voor vogels tot uiting.

„De schoonheid van de natuur blijft mij boeien,”vertelt Van der Kolk. „Met name vogels steken daar met kop en vleugels boven uit. Ik ben steeds meer onder de indruk van hun perfectie. De diversiteit aan vormen, kleuren, patronen, gedragingen en geluiden is zo groot, dat ik er nooit genoeg van zal krijgen. Van jongs af aan probeer ik hun vorm te vangen in klei, potlood, Lego, hout en de afgelopen 30 jaar vooral met acrylverf. Mijn doel is om hun schoonheid vast te houden, te begrijpen. Ontmoetingen met vogels staan dan ook aan de basis van mijn schilderijen. Ik wil de schoonheid laten zien in iets waar anderen misschien aan voorbij gaan. Het mooie van een vierkante meter natuur.”

Elwin mag zich één van de bekendste vogelschilders van Nederland noemen. Voor talloze publicaties van onder andere Vogelbescherming en SOVON maakte hij illustraties.