Kindcentrum Leens bereikt hoogste punt

LEENS - Bouwvakkers van aannemer Bouwgroep Dijkstra Draaisma hebben de vlag in top gehesen bij het Kindcentrum Leens. Dit is vanwege het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van het Kindcentrum.

Het Kindcentrum Leens wordt in het verlengde van het huidige gemeentehuis in Leens gebouwd. Het biedt onderdak aan twee basisscholen (OBS Lydinge en CBS De Regenboog) en de peuterspeelzaal van Stichting Peuterspeelzaalwerk De Marne. De bouw van het Kindcentrum is medio vorig jaar gestart en het nieuwe onderkomen zal bij de start van het schooljaar 2019/20 door de basisscholen in gebruik worden genomen.

Wethouder Kristel Rutgers is tevreden over de voortgang. „We zijn verheugd, dat de bouw van dit moderne schoolgebouw zo voorspoedig verloopt, waarvoor een grote pluim aan de bouwvakkers die in weer en wind, deze zogenaamde ruwbouw fase hebben afgerond. De vorm van het gehele complex is een zogenaamde kop-hals-romp boerderij waarbij het voorhuis (kindcentrum) via een transparante hals verbonden wordt met de schuur (het bestaande gemeentehuis). De contouren hiervan worden met de dag duidelijker.”