Wind en regen hinderen avondspits

Regio - Tijdens de drukke dinsdagavondspits moet het verkeer rekening houden met extra vertraging als gevolg van het weer. Precies tijdens de avondspits regent het hard en waait het stevig uit het westen tot zuidwesten.

Aan de westkust is kans op zware windstoten tot 80 km/uur en op de Wadden worden zware windstoten van 75-90 km/uur verwacht. Landinwaarts gaat de regen samen met windstoten van 60-75 km/uur.

Na een rustige nacht wakkert de wind vanochtend weer flink aan. Boven land waait het krachtig (6 Bft.) en aan zee waait het hard tot stormachtig (7-8 Bft.). De bewolking overheerst en van tijd tot tijd valt regen of motregen. Eind van de middag trekt een actief neerslaggebied het westen van het land binnen. Het verkeer in de Randstad zal tijdens de drukke dinsdagavondspits te maken krijgen met extra vertraging door plensregens.

De regen verplaatst daarna naar de oostelijke helft van het land, waardoor het tweede deel van de avondspits ook daar drukker dan normaal kan verlopen. Tijdens de passage van deze neerslagzone treden de zwaarste windstoten op. Aan het eind van de avondspits wordt het in het westen geleidelijk droog en neemt ook de wind tijdelijk af.

Onstuimige en natte weer nog niet voorbij

Vannacht wakkert de wind alweer flink aan en trekken enkele buien over het land. Er volgt een onstuimige woensdag met buien en een stevige westelijke wind. Bij de buien is kans op onweer en hagel. Aan zee waait het stormachtig en vooral in het Waddengebied kan het kortstondig stormen. Tot een officiële storm met een uurgemiddelde windkracht 9 komt het vrijwel zeker niet. In het noorden, westen en in het IJsselmeergebied is kans op zware windstoten van 75-100 km/uur. De zwaarste windstoten worden verwacht op de Wadden. In de avond luwt de wind.

Tot en met het weekend blijft het een komen gaan van gebieden met veel wind en regen. Volgende week stijgt de kans op rustiger en minder wisselvallig weer. Daarbij is het vaker droog en is de zon mogelijk ook iets vaker te zien.

Online bericht: https://nieuws.weeronline.nl/12-3-2019-wind-en-regen-hinderen-avondspits