Highland Stringband & Friends in De Hoogte

WINSUM - Na het succes van twee jaar geleden treedt de folkgroep Highland Stringband op 22 maart om 20.15 uur opnieuw op in zalencentrum de De Hoogte in Winsum op.

HSB is voortgekomen uit de folkgroep Sistrum die in de jaren ‘80 landelijke bekendheid kreeg en de LP Beter laat... op haar naam heeft staan. De band zal dan ook voor een deel in de Sistrum line-up te zien en te horen zijn. Voor deze tweede editie zijn weer muzikale vrienden uitgenodigd die ze in de loop der jaren ontmoet hebben. De band staat garant voor een sfeervolle avond met Ierse en Schotse folk en Amerikaanse bluegrass. Dat gaat vergezeld van verhalen en anekdotes in een ontspannen sfeer. De HSB bestaat uit: Harry van Til (gitaar, 5 string banjo, zang ) en de gebroeders Henk (contrabas) en Hans de Vries (gitaar, bouzouki, zang). ‘De Friends’ bestaan uit: Ben Mooibroek ( fluiten, mandoline, zang), Anje de Jong (viool), Jaap van Dijken (accordeon) en Ap ten Have (percussie). Op de valreep schuift ook nog special guest Insa Mclean uit Duitsland aan.

Reservering is gewenst, de kaartverkoop is al goed op gang. Dit kan via: highlandstringband@gmail.com of via de HSB-leden.