Winkhem wint van matig Exstudiantes

WINSUM - De volleyballers van Winkhem hebben In Groningen met 1-3 gewonnen van middenmoter Exstudiantes.

Winkhem wist na een stroeve start, met goed spel de Groningers onder druk te zetten. Met precies zes beschikbare spelers haalde Winkhem de meeste punten binnen, 1-3.

Op papier bestaat de selectie van Winkhem uit negen spelers. Maar door ziekte, blessure en afwezigheid hielden de mannen precies zes spelers over. Daarom speelde niet iedereen op de eigenvertrouwde positie. Met enige onwennigheid werd de wedstrijd begonnen. Exstudiantes daarentegen scoorde meteen veel op de buitenaanval en wist met lelijke prikballen het spel van Winkhem wat te ontregelen. Winkhem antwoorde met een omzetting in het team. Men hoopte daarmee de druk aan het net wat te kunnen opvoeren.

Dit leverde een gewenst effect op waardoor de gastheren veel minder directe punten scoorden. Verder sloop er wat twijfel in de ploeg van Exstudiantes waardoor het fouten percentage op de serve sterk toenam. Halverwege de wedstrijd stond het gelijk in sets (25-20 , 13-25).

Winkhem hield de tactische omzetting aan in het vervolg van de wedstrijd. Exstudiantes was daarmee in de houtgreep genomen. Het spel van de Winsumers hiel qua niveau te wensen over maar het was ruim voldoende om de gastheren steeds een stapje voor te zijn. Telkens als de oud-studenten dichterbij kwamen gooiden ze de eigen ruiten alweer in door één of meerdere serve fouten te produceren.

In de laatste set kwam Exstudiantes nog dicht naar Winkhem toe waardoor het spannend leek te gaan worden. Martin Bijsma en Garry Berends besloten om met sterk blokkerend spel de gastherenmeen deksel op de neus te geven. Dit bleek de genadeklap te zijn voor de thuisploeg. Winkhem trok de derde en vierde set naar zich toec(25-22 , 25-19). En consolideerde daarmee de positie in de top drie van de competitie.

Woensdag wordt er in de Ripperdahal de thuiswedstrijd gespeeld tegen de nummer één. Als Winkhem ruim weet te winnen dan komt de spanning binnen de top drie wat terug. Als Oryx wint dan is het duidelijk dat zij de aanstaande kampioen van de promotieklasse A zijn. De wedstrijd begint om 21:00 uur.