Profuomo, een Nederlands bedrijf met Italiaans tintje

Wanneer je de merk naam leest, kun je denken dat het een Italiaans merk is. Profuomo betekent namelijk: ‘professionele (=prof) man (=uomo). Het zal je wellicht verbazen, maar het is een authentiek Nederlands bedrijf. Het bedrijf bestaat sinds begin jaren 30 en is sindsdien een succes. Profuomo staat bekend om de witte overhemden, prachtige accessoires en verfijnde zijdezachte stropdassen.

Wil je weten hoe het merk is ontstaan? En waarom iedereen ervan uitgaat dat het een Italiaans merk is? Lees snel verder om meer te ontdekken over Profuomo!

Het ontstaan van Profuomo

Familie Brandsma is de huidige eigenaar van het merk. Het merk is drie generaties oud en is één van de bekendste merken in Nederland op het gebied van herenmode . Het merk is opgericht door Heinz Michaelis. Het Italiaanse tintje is afkomstig van Heinz. Hij importeerde de fijne zijde stoffen uit Italië bij Como (beroemde zijdestad).

De witte overhemden van Profuomo

Eén van de bekendste producten van Profuomo zijn de witte overhemden. Het bedrijf heeft vóór de introductie veel geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van het hemd. Verschillende versies zijn ontworpen met talloze stoffen. De stoffen worden besteld bij de beroemde Italiaanse stofweverij Albini. De diverse test overhemden worden getest door vrijwilligers. Vervolgens is er aandachtig geluisterd naar de feedback. Het overhemd werd een succes. Tot de dag van vandaag is het nog steeds het best verkochte product van het merk. Profuomo laat het niet zitten bij de verkoop van witte overhemden. Continue is het merk bezig met innoveren en passen zich aan naar de nieuwste mode trends. Alles kan, zolang het maar bij de stijl, de strategie en de filosofie van het merk past. Dat maakt Profuomo zo herkenbaar, en wellicht zo populair.

De andere producten van Profuomo

Witte overhemden zijn niet de enige bekende producten van Profuomo. De stropdassen van Profuomo zijn naast de overhemden zeer bekend. Je kunt de stropdassen herkennen aan de kleine details. Deze details bewijzen dat de stropdassen met de hand gemaakt zijn. De dassen van Profuomo zijn uitgegroeid tot echte klassiekers. Eén van de bekendste dassen is de ‘regimental’. Dit is een gestreepte das die voornamelijk voorkomt in donkere kleuren, zoals blauw en rood.

Waar wordt de collectie ontwikkeld?

De gehele collectie van Profuomo overhemden wordt ontwikkeld in het ‘fashionlab’. Het ‘fashionlab’ is gevestigd bij Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland. Profuomo heeft de kennis van andere modemerken overgenomen en toegepast. Over de jaren heen is gebleken dat mannen zich meer bewust worden van hun uiterlijk. De vraag naar herenmode groeit en is breder; mannen willen meer gevarieerde kleding dragen. Profuomo gaat hierin mee door het assortiment uit te breiden Het aanbod in accessoires is aanzienlijk vergroot. Profuomo en overhemden.com heeft de ervaring voor mannen van online winkelen verbeterd. Verschillende items zijn vanaf nu onderling combineerbaar. Dit maakt het makkelijker voor mannen met iets minder oog voor stijlvolle outfits om alsnog een geslaagde outfit te kiezen. Het is de oplossing om te voorkomen dat mannen uren voor de spiegel staan. Met de kleding van Profuomo creëer je een balans tussen formele en informele gelegenheden; ideaal voor de modebewuste man.