Alzheimer Café Winsum e.o, over het “niet pluis”-gevoel

Winsum -Bij het ouder worden treden veranderingen op.

Enerzijds zeggen we dat “wijsheid met de jaren komt”, anderzijds zeggen we “ouderdom komt met gebreken”. Vaak is het een hele kunst om met de lichamelijke ongemakken om te gaan. In de huidige snel veranderende maatschappij heb je als oudere ook vaak het gevoel het niet meer bij te kunnen benen, waardoor het met de wijsheid ook nogal tegenvalt.

De vraag kan ontstaan of iets normaal is bij het ouder worden, of dat er mogelijk meer aan de hand is. Er wordt gesproken van een niet pluis gevoel wanneer er klachten of problemen zijn, maar men niet goed weet wat er aan de hand is. Er kunnen veel redenen zijn waardoor een niet pluis gevoel ontstaat. Vergeetachtigheid is normaal bij het ouder worden, maar wanneer zou het een beginnende dementie kunnen zijn? Hoe kom je daar achter?

Bij het Alzheimer café gaat men daarover in gesprek met Ineke Wolters van de thuiszorg en met Linda Smit. Zij is sinds kort praktijkondersteuner van de huisartsen in Winsum en richt zich speciaal op ouderen. Het niet pluis gevoel wordt besproken, de mogelijke oorzaken en welke stappen men kan zetten om er wat aan te doen.

Donderdag 21 maart vanaf 19.00 uur zijn geïnteresseerdenwelkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.

Mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeente Het Hogeland en daarbuiten zijn van harte welkom.De toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728. Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.