Grote klusdag tuin Viskenij

Baflo - Het was zaterdag 2 maart weer een drukte van belang in de tuin bij Viskenij in Baflo.

Zoals in deze krant eerder te lezen was kreeg de, eerst zo kale, tuin in de afgelopen maanden een ware metamorfose. Deze keer was een grote groep vrijwilligers op de been om het nodige timmerwerk aan de dierenverblijven en moestuinbakken te verrichten.

Tot die zaterdag half 9 was er in de “beleeftuin” niet veel te beleven. Maar ineens waren er 12 timmerlieden aanwezig. Na een bak koffie en 1½ minuut overleg, gingen zij aan de slag. Er ontstond een ware file van tig busjes en aanhangers en binnen een kwartier was de beleeftuin bezaaid met hout, constructie-materiaal, elektrische zagen, hamers, boren en één radio. Na een uur stonden er ineens drie bouwwerken, waarna de afwerking kon beginnen. De tuin bij Viskenij is verrijkt met een kippenhok, voliëre en een tuinhuis met zeer royale overkapping. De omwonenden die getuige waren van alle werkzaamheden zijn onder de indruk: “dat alles in slechts één werkdag...... een wonder. Wat mij betreft een ongekende prestatie van deze noeste werkers”, aldus een enthousiaste omwonende.

Het was inderdaad geweldig om te zien hoe de mannen op zeer vakkundige wijze met elkaar samenwerkten en er was de hele dag een fantastische sfeer. De Stichting Vrienden van Viskenij is blij met al deze nieuwe vrienden. “Ontzettend bedankt, echt een staaltje gemeenschapszin van grote omvang”, aldus het bestuur van de Stichting.

Als daadwerkelijk alle werkzaamheden zijn afgerond zal de tuin feestelijk geopend worden en hierbij worden uiteraard alle bewoners van Baflo en Rasquert uitgenodigd om dit te vieren. Houd de website van de Stichting Vrienden van Viskenij in de gaten voor de datum.