Onderhoudsbedrijf voor windpark Deutsche Bucht in Eemshaven

EEMSHAVEN Het bedrijf MHI Vestas heeft de Eemshaven uitgekozen als servicebasis om 15 jaar lang het onderhoud en de exploitatie uit te voeren van de 33 Vestas turbines van het windpark Deutsche Bucht in het Duitse deel van de Noordzee.

Vanuit het splinternieuwe onderkomen van DHSS aan de Beatrixhaven zal MHI Vestas het onderhoud gaan organiseren. Daarmee heeft DHSS zijn eerste vaste klant binnengehaald. Voor de Eemshaven is het gerenommeerde MHI Vestas een prachtige toevoeging aan de toch al imposante lijst met offshore wind gerelateerde bedrijven.

MHI Vestas zal de offshore service hub in Eemshaven gaan gebruiken als basis voor zijn inbedrijfstelling van turbines en vervolgens 15 jaar de exploitatie en het en onderhoud ter hand nemen van het Deutsche Bucht windpark van 269 MW. Bijzonder is dat dit windpark in de Duitse Bocht als eerste offshore windpark ter wereld de Mono Bucket-fundering zal gaan testen onder commerciële bedrijfsomstandigheden, met plannen voor twee stuks windmolens van 8 ,4 MW onder dergelijke omstandigheden. In totaal zal het offshore windpark bestaan uit 33 van deze windturbines van MHI Vestas/ Er zal genoeg duurzame energie worden gegenereerd om te voorzien in de behoeften van meer dan 178.000 huishoudens. De CO 2 -emissie zal hiermee worden teruggedrongen met meer dan 360.000 ton per jaar met het oog op de doelstellingen voor CO 2 -reductie van de Duitse overheid.

De splinternieuwe DHSS supportbasis in de Eemshaven, voorzien van een magazijn met temperatuurregeling, een vloeistofdicht terrein en kantoorfaciliteiten, is eind 2018 opgeleverd en heeft nu met MHI Vestas zijn eerste klant binnengehaald op het gebied van exploitatie en onderhoud.

Deutsche Bucht is het vierde windpark dat de exploitaie en het onderhoud laat uitvoeren vanuit de Eemshaven. Eerder al kozen Siemens Gamesa en Merkur Offshore voor de Eemshaven als offshore service hub. Siemens Gamesa onderhoudt de windparken Gemini en Veja Mate en Merkur Offshore het gelijknamige windpark bestaande uit General Electric turbines.