Sfeervolle gitaar- en vioolmuziek uit België op Andledon

DEN ANDEL -De Belgische gitarist en componist Jonas Meersmans verzorgt zondag 10 maart om 15.30 uur een optreden op Cultuurerf Andledon in Den Andel.

Tezamen met violiste Nikki Verlinden speelt hij de sfeervolle, soms magische neoklassieke composities van zijn nieuwste album Monnift II. In 2017 zag het album Monnift I het levenslicht, het eerste van een drieluik. Het album bevat vijf samenhangende akoestische solo-gitaarstukken die opbouwen naar de afsluiter ‘Eindstrijd’, een duet met viool. Het werk werd zeer goed ontvangen in de pers. Eind 2018 verscheen het tweede album in de reeks van drie. Op Monnift II creëerde Meersmans meer ruimte naast zijn solitaire gitaarspel, waardoor de focus werd verlegd naar samenspel en het verfijnen van de composities. De viool heeft op het album een prominentere rol gekregen. Op Andledon zal het nieuwe album Monnift II centraal staan, maar daarnaast is ruimte voor enige improvisaties.

Meersmans nam eerder vijf goed onthaalde albums op met het instrumentale kwartet Codasync. Hij componeerde ook muziek voor ‘kortfilms’, waaronder het award-winnende debuut ‘Broeders’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah.