Kennedymars in Bedum

BEDUM - De nieuwe Lauwersmeermars die twee weken geleden in de Noorderkrant werd genoemd is vanzelfsprekend niet de eerste en enige Kennedymars in de provincie Groningen, zoals per abuis werd gesteld.

Al eerder werd er tijdens de Tocht om de Noord een Kennedymars gehouden. Dit jaar wordt er vanuit Bedum op 6 september een nieuwe Kennedymars georganiseerd. Daarbij wordt er om 22.00 uur gestart vanuit het Trefcentrum in Bedum. In de nachtelijke uren worden er drie lussen rond Bedum gelopen en de laatste 40 km loopt men door het prachtige Reitdiepgebied. Tijdens de eerste 40 km is de tocht geheel verzorgd. Uiteraard ontvangen de deelnemers na het voltooien van de Kennedymars een beloning.

Vindt u 80 kilometer te ver, dan is er ook de mogelijkheid om voor een kortere afstand te kiezen. De organisatie heeft namelijk routes van 5 tot 40 km bedacht om op 7 september te kunnen lopen.

Meer informatie is te vinden op: www.walfriusvoettocht.nl. Inschrijven voor de Kennedymars en de Walfridusvoettocht start op 1 mei.