Sirius zingt in de kerk van Zuurdijk

Zuurdijk - Sirius zingt zondagmiddag 17 maart om 15 uur in de kerk van Zuurdijk.

Natuurlijk wordt het een concert met een Sirius-twist. The circle of life…Sirius bezingt alle aspecten van het leven. Van blijdschap over de geboorte, via de kindertijd naar de verwarring van de puberteit. Ook het huwelijk, de ouderdom en uiteindelijk de dood en het leven daarna komen aan bod.

Muziek over deze vele aspecten van het leven is overal gevonden. Bij Johannes Brahms en bij The Real Group, bij Heinrich Schütz en bij The Beatles, en elke andere denkbare stijl en toonaard.

Over Sirius:

Het was een combinatie van eigenwijsheid en behoefte aan uitdaging die in 2010 leidde tot de oprichting van Sirius. Een zestal koorzangers met veel ervaring wilde eens in een klein ensemble zingen en daarbij zelf de regie in handen nemen over de repertoirekeuze, het repetitieproces en de uitvoeringen. „Onder het motto zes zangers vertellen een verhaal maakten we concertprogramma’s rond een thema, waarin zo veel mogelijk verschillende muziekstijlen aan bod kwamen.

Sinds het eerste programma, met de dubbele titel Zonen & dochters / Wat vliegt de tijd, is er aan deze opzet weinig veranderd. Nog altijd brengen we muziek uit alle mogelijke klassieke stijlperiodes, close harmony en eigen arrangementen samen onder de vlag van een gezamenlijk thema. De bezetting is wél veranderd. De uitbreiding tot octet in 2017 opende een heel scala aan nieuwe mogelijkheden voor repertoire.”

Sirius trad al eerder op in de kerk van Zuurdijk, die stamt uit de vroege 13e eeuw, waarin de geschiedenis is ‘te lezen’. Zij komen graag terug, Zuurdijk ziet ze graag weer, want het waren steeds verrassend concerten. Toegang is 10 euro inclusief koffie of thee met Zuurdiekster koek, kinderen gratis entree. Kerk open om 14.30 uur. Er kan bij concerten niet gereserveerd worden.