Pianoconcert in Maranathakerk in Bedum

Bedum -Muziekvereniging Wilhelmina geeft zaterdag 16 maart een bijzonder pianoconcert met Hugo Sloterdijk op de piano.

Het eerste deel van het eerste pianoconcert van Tchaikovsky zal deze avond worden uitgevoerd in de Maranathakerk in Bedum, aanvang 20:15 uur. Het is een van de meest geliefde en gespeelde soloconcerten en wordt vrijwel nooit uitgevoerd met een harmonieorkest. Het stuk wordt eigenlijk alleen door professionele symfonieorkesten gespeeld. Bert van Dijken heeft het stuk daarom speciaal voor Wilhelmina gearrangeerd.

Pianist en solist Hugo Sloterdijk, in 2017 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium, en nu leerling van Wibi Soerjadi, zal met Wilhelmina dit hoogromantisch werk laten horen. Wilhelmina is erg trots om Hugo te mogen begeleiden bij dit stuk. Het eerste pianoconcert van Tchaikovski wordt alom geprezen om zijn thema’s en pianopartij.. Naast Tchaikovsky zal Wilhelmina nogmaals het stuk van Jacob de Haan ten gehore brengen ‘Pilgrims of Wolfryt’. Speciaal voor Wilhelmina geschreven in opdracht van (toen nog) de gemeente Bedum.

Entree is 12,50 euro (voorverkoop: 10,00 euro, exclusief administratiekosten). Kaarten zijn online te bestellen via de website www.wilhelminabedum.nl Op vertoon van de kaart is er een gratis drankje te verkrijgen op de afterparty in het Wilhelminahuis.