Lezing ‘over communicatie gesproken’ in Walfriduskerk

Bedum -Er is 15 maart is er een lezing in de Walfriduskerk door mevrouw Hoek-van Kooten. Zij is arts en momenteel werkzaam bij de geestelijke gezondheidszorg.

Aanvang is 19.30 uur (19.00 uur zijn de deuren open). Om 21.30 uur is de avond afgelopen. In de pauze is er koffie en koek en elkaar ontmoeten.

In de lezing gaat het er over hoe je op een goede manier met elkaar kunt omgaan. Als dat goed gaat, geeft dat vertrouwen en voel je je veilig. Als de communicatie niet goed gaat, dan raak je op je hoede en vraag je je steeds af wat iemand met bijvoorbeeld een bepaalde opmerking bedoelt.

Mannen en vrouwen communiceren niet hetzelfde. Ook karakters en psychiatrische aandoeningen kunnen een rol meespelen in het omgaan met elkaar. Hoe gaan de gelovigen met elkaar om?

In de Bijbel staat; uw vriendelijkheid en welwillendheid zij alle mensen bekend! Het ‘gedrag’ van christelijke mensen in hun omgeving is dus heel belangrijk. In deze lezing gaat het niet alleen over het omgaan met elkaar buiten het huwelijk maar ook binnen het huwelijk als man en vrouw kan ter sprake komen.