Jubileumconcert Capella Groningen in Middelstum

MIDDELSTUM - Capella Groningen geeft, ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan, op zondag 17 maart om 15.00 uur een bijzonder concert in de Hippolytuskerk in Middelstum.

Het thema is muziek en de Hanze: Breslau en de Lage Landen. Het programma van Capella Groningen is ontleend aan de muziekhandschriften van de Elisabethkerk in Breslau en vormgegeven als een 16e-eeuwse Vesper. De psalmcomposities voor de Vesper zijn van beroemde componisten als Di Lasso, Clemens non Papa en Palestrina. Elke psalm wordt gevolgd door een compositie van een lokale Breslause componist. De Vesper wordt compleet gemaakt met een Magnificat van de Breslause componist Thomas Stoltzer, die indertijd al tot ver buiten de eigen stad beroemd was.

Organist Peter Westerbrink maakt met een aantal intermezzi een muzikale reis langs de Hanzesteden met werken van componisten van de invloedrijke Noord-Duitse Orgelschool (Sweelinck). Hij bespeelt hierbij de hoofdorgels, als een eerbetoon aan de belangrijke plaats die orgelmuziek in de Hanzesteden heeft gehad en aan de vele prachtige orgels die in de bloeitijd van de Hanze in de steden gebouwd zijn.

Kaartreservering: reserveringen@capellagroningen.nl of 0503095698.