Thema Verborgen Schatten op Menkemaborg

UITHUIZEN - De Menkemaborg in Uithuizen gaat op vrijdag 1 maart weer open voor bezoekers.

De borg is heringericht voor het nieuwe thema ‘Onder de loep, verborgen schatten in de Menkemaborg’. Wie de tentoonstelling ‘Smakelijk historische: over eten en drinken in de 18de eeuw’ vorig jaar heeft gemist, heeft de kans om deze presentatie de komende maanden nog te bekijken.

Dit jaar worden speciale voorwerpen en onderdelen van het interieur in het voetlicht gezet. Kleine, maar ook grote objecten worden onder de loep bekeken. Sommige zijn altijd verborgen, andere laten meer zien, dan de bezoeker normaal te zien krijgt. Veel objecten komen in aanmerking voor deze presentatie en er is een mooie selectie gemaakt.

Over het gebruik van de kamers door de bewoners, de familie Alberda van Menkema, die van 1682 tot 1902 de Menkemaborg bewoonde, is extra informatie toegevoegd. Wie meer wil horen over de verborgen schatten kan zich opgeven voor een lezing op woensdagochtend 10 april. Voor de lezing over eten en drinken in de 18de eeuw is dit op 24 april. Voor meer informatie: zie www.menkemaborg.nl.