Kunst aan Huis Route Lauwersland

HORNHUIZEN - In de weekenden 9-10 en 16-17 maart vindt De 28e editie van de Open Atelierroutein het Lauwersland vindt plaats in de weekende van 9 en 10 en 16 en 17 maart.

In Noordwest Groningen en Noordoost Friesland kunnen dan 24 kunstenaars bezocht worden die zich laten inspireren door het thema BuitensteBinnen.

Tussen 11.00 en 17.00 uur kan men de kunstenaars op zin of haar werkplek of op locatie ontmoeten en genieten van een diversiteit aan kunstwerken. Dat gaat van schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, kartondruk en papierwerk tot textiel, aquarel, illustraties, mixed media, grafiek, collages, sculpturen, objecten, tekeningen, poëzie en installaties.

In Kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen is een informatiepunt waar bestuursleden van de Stichting Route-Kunst-aan-Huis aanwezig zijn om bezoekers te informeren over de kunstenaars en de route. Op alle locaties in de route zijn folders verkrijgbaar met een adreslijst van de deelnemers, foto’s van hun werk en een routekaart. De locaties zijn herkenbaar aan de Kunst-aan-Huis dropflag.

De Stichting heeft dit jaar weer twee gastkunstenaars uitgenodigd. Zij bouwen ter plekke een installatie vanuit het thema BuitensteBinnen. Trude van Assem doet dat in Gastatelier het Poterhok in Oosternijkerk en Irma Frijlink in Galerie Gewaagd in Hornhuizen.

De overige deelnemers zijn: Jellie Klaster, David van Kampen, Jan Reinder Adema, Jan Jansma, Herma van Wijk, Hennie Dijk-Stel, Karel Sterk, Thea Hoek-Spekman, Suzan Bosch, Jacomijn Steen, Heleen Kater, Greetje Hoving, Margot Brekelmans, Bep van der Vinne, Hiwe Groenewolt, Matty de Vries, Hans Sas, Margreet Doornbos, Marc de Groot, Trudy Beekman, anne wine en Eileen Blackmore.

In de Kans-op-Kunst Loterij kan men een kunstwerk naar keuze winnen ter waarde van € 1.000,-. De kunstwerken zijn in de ateliers te bezichtigen waar ook de loten voor € 5,- te koop zijn.

De route is ook landschappelijk erg aantrekkelijk. Die gaat via mooie weggetjes en bijzondere locaties. Er zijn veel sfeervolle accommodaties in het gebied voor een hapje, drankje en eventuele overnachting.

Alle informatie over de route en kunstenaars is te vinden op: www.kunstaanhuis.nl en facebook: https://www.facebook.com/kunstaanhuis