Voorjaarsschoonmaak Park Lauwersmeer

LAUWERSOOG - Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie houden zaterdag 9 maart een grote schoonmaakactie in Nationaal Park Lauwersmeer. Meehelpers zijn welkom.

Ieder jaar komt er veel zwerfvuil in het Lauwersmeergebied terecht. Los van het feit dat dit geen gezicht is, kan het zwerfvuil ook gevaarlijk zijn, met name voor dieren. Vogels en zoogdieren zien het afval soms voor voedsel aan en krijgen zo ongezonde hoeveelheden afval (vooral plastic) binnen. Via de spuisluizen komt het afval ook in zee terecht. Zo bereikt het uiteindelijk zelfs de meest afgelegen plekken in de oceanen.

Van 09.00 tot 15.30 uur wordt in het hele gebied met vrijwilligers zwerfvuil opgeruimd. Ook op plekken die normaal gesproken voor het publiek afgesloten zijn. Voor deze klus zijn veel mensen nodig, dus iedereen die het gebied een warm hart toedraagt, is van harte welkom. Uiteraard zal er voldoende materiaal aanwezig zijn om plezierig en veilig te kunnen werken.

Het verzamelpunt is Activiteitencentrum Lauwersnest aan De Rug 1 in Lauwersoog.

Men kan zich vooraf aanmelden bij boswachter Rinus de Jong via: r.jong@staatsbosbeheer.nl of 06- 51 23 09 23.

Deelnemers moeten zelf voor water- en winddichte kleding, stevig schoeisel (laarzen zijn erg handig) en eten en drinken voor in het veld zorgen. De organisatie zorgt voor een start met koffie/thee en koek. Na afloop staat de welverdiende soep klaar.