Nieuwe Plusbus voor uitstapjes

APPINGEDAM - Autobedrijf Dallinga heeft maandagmiddag een gloednieuwe Mercedes-bus afgeleverd bij ASWA-Welzijn. De personenbus werd in ontvangst genomen door de chauffeurs en begeleiders van de PlusBus.

En die namen uitgebreid de tijd om hun nieuwe vervoersmiddel uitgebreid te inspecteren, zich voor te laten lichten door een deskundige en vanzelfsprekend ook de motor te laten lopen.

De bus is gefinancierd vanuit fondsen, subsidies en overige bijdragen die de vrijwilligers gegenereerd hebben.

De PlusBus is een voorziening voor met name ouderen en wordt volledig uitgevoerd door een grote groep vrijwilligers. Het is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. De vrijwilligers zijn zeer gedreven en superenthousiast. Ze komen allemaal uit de vijf gemeenten van waaruit de ouderen worden opgehaald en weer thuisgebracht.

Het project bestaat al 10 jaar en het werd hoog tijd om de allereerste bus van de drie PlusBussen te vervangen. De vrijwilligers zijn zeer tevreden over de nieuwe bus. Aan de bus zijn een aantal aanpassingen verricht op hun advies. Zij weten door hun jarenlange ervaring inmiddels waar de bus aan moet voldoen. Een elektrische schuifbare in- en uitstap, meerdere handgrepen in de bus en prettige stoelen zijn uitgevoerde wensen. Uiteraard ontbreekt de airco ook niet.

De PlusBus zorgt er mede voor dat ouderen langer zelfredzaam zijn, hun sociale contacten kunnen uitbreiden en nieuwe ervaringen op kunnen doen waaraan ze enorm veel plezier beleven. De deelnemers zijn zeer enthousiast over de uitstapjes van PlusBus.