Kledingbank Maxima Het Hogeland start met voorjaars- en zomercollectie

WINSUM - Kledingbank Maxima Het Hogeland aan De Werf 5 in Winsum start dinsdag 5 maart de uitgifte van de voorjaars/zomercollectie.

Met een terugblik op het tweede jaar van de kledingbank in Winsum, waarin ruim 5000 kledingstukken verstrekt zijn, kan gesteld worden dat er veel behoefte aan kleding is. Bij Maxima kunnen mensen met een laag inkomen uit de gemeente Het Hogeland tweemaal per jaar een kledingkaart krijgen om gratis te winkelen. Zo is er een kledingkaart voor de voorjaars/zomercollectie en één voor de herfst/wintercollectie. Een kledingkaart kan het gehele uitgifte seizoen gebruikt worden en hoeft daardoor niet in één keer gebruikt te worden. Er is nieuwe en gebruikte (als nieuwe) kleding. Maxima is een modezaak met paskamers, alleen zonder kassa. Er is dames-, heren-, meisjes- en jongenskleding en schoenen.

Maxima is er voor de minima. In de winkel kunnen mensen ook even tot rust komen en anderen ontmoeten. Hiervoor is er een koffietafel, met informatie over gemeentelijke regelingen. Kleding is slechts één aspect aan de bestrijding van armoede. In feite gaat het erom om mensen te ondersteunen op weg naar een betere leefsituatie.

Om iedereen de mogelijkheid te bieden naar de kledingbank te komen, ondersteunt Maxima in het vervoer middels een eigen personenbus. Wanneer het verzorgen van eigen vervoer naar de kledingbank absoluut niet mogelijk is, zal Maxima hierin ondersteunen.

Meer info op: www.hethogeland.kledingbankmaxima.nl.