Kinderboerderij van ’s Heeren Loo Opmaat zoekt vrijwilligers

Bedum - Al ruim 20 jaar is de kinderboerderij van ’s Heeren Loo Opmaat een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk Ter Laan.

Dagelijks komen er kinderen om naar de dieren te kijken of om ze te aaien. Ook in het weekend is het er een gaan en komen van kinderen die dan genieten van de geitjes of de schapen of om te spelen in de nabijgelegen speeltuin.

Het afgelopen najaar is het hekwerk van de kinderboerderij dankzij een aantal sponsoren volledig vernieuwd zodat er echt een prachtige plek is ontstaan waar de dieren goed zichtbaar zijn. Van maandag tot en met vrijdag zijn er mensen met een verstandelijke beperking actief op deze boerderij. Zij verzorgen de dieren en onderhouden het terrein van de kinderboerderij.

In het weekend zijn de medewerkers en cliënten vrij en daarom wordt voor de zaterdag en zondag gezocht naar een aantal vrijwilligers diE willen helpen. Het gaat erom dat de dieren dan hun voedsel krijgen en natuurlijk worden ze dan graag geaaid en geknuffeld.

Na een gedegen inwerkperiode gaat men zelfstandig aan het werk en is men verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren op de kinderboerderij. In de weekenden zijn er veel vrijwilligers actief en er is een gezamenlijk rooster waarin iedereen per toerbuurt aan de beurt is.

Op de kinderboerderij van ’s Heeren Loo zijn veel vrijwilligers actief die er samen voor zorgen dat cliënten en dieren het goed naar hun zin hebben. Een hecht team van vrijwilligers zorgen er samen voor dat deze kinderboerderij bestaansrecht heeft. Er worden een aantal keren per jaar activiteiten georganiseerd om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Zo is er iedere zomer een BBQ en in december gaan de vrijwilligers altijd met elkaar uit eten.

Vrijwilligers zijn bij ’s Heeren Loo Opmaat goed verzekerd en er is volop mogelijkheid om aan bijscholing te doen. Bovendien is er voor elke vrijwilliger aan het einde van het jaar een geschenk.

Belangstelling om het team vrijwilligers te komen versterken? Het is mogelijk dat men een keertje langskomt en een keertje met een andere vrijwilliger meeloopt. Belangstelling bel met Jannes Klaassen 06-52376846 of mail; jannes.klaassen@sheerenloo.nl. Meer informatie over ’s Heeren Loo is te vinden op: www.sheerenloo.nl