Mensenwerk Hogeland op de markt

Winsum - In de Week van de Zorg en Welzijn van 11 tot en met 16 maart openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Mensen kunnen een kijkje nemen in de “keuken” van de organisatie.

Mensenwerk Hogeland doet sinds 1 januari 2018 het welzijnswerk in het gebied van de gemeente Het Hogeland. De organisatie is al ruim een jaar actief in dit gebied. Mensenwerk wil graag haar gezicht laten zien en doet dat op vier plekken in gemeente Het Hogeland.

In de genoemde week is Mensenwerk Hogeland te vinden op verschillende markten in het gebied. „We presenteren ons zelf als organisatie om kennis te maken met de inwoners van het gebied. We gaan graag met mensen in gesprek over zaken die te maken hebben met zorg en welzijn. We houden van een positieve benadering en we willen graag kijken naar kansen en mogelijkheden. Wij houden ons bezig met vragen over opvoeding, relaties en financiën. We organiseren ook activiteiten voor jongeren, ondersteunen jongerencentra en helpen met ons Steunpunt Mantelzorg bij langer zelfstandig thuis wonen. De gesprekken zijn ook bedoeld om kennis te maken met de mensen van onze organisatie.”

De planning is als volgt: dinsdag 12 maart staat Mensenwerk Hogeland van 11.00 tot 14.00 uur op de markt in Winsum, woensdag 13 maart van 9.00 tot 11.30 uur op de markt in Leens, donderdag 14 maart van 13.00 tot 16.00 uur op de markt in Bedum en zaterdag 16 maart van 13.30 tot 16.00 uur bij Uithuizen Kerkplein bij het gemeentehuis