‘Van Boeren en Predikanten’

Eenrum - Sinds kort is het boek ‘Van Boeren en Predikanten’ verschenen geschreven door de auteur Paul Kapteyn.

Het boek gaat over twee families. De familie van Weerden, van zijn moeder. Dat zijn de boeren. En de familie Kapteyn, van zijn vader. Dat zijn de predikanten. De kroniek strekt zich uit over de 19de en 20ste eeuw. Het geeft een beeld van de tijd en van de regio - Eenrum, Winsum, Den Andel en later Veendam - waarin zijn voorouders leefden.

Naast persoonlijke herinneringen, familie - en officiële archieven bieden preken van zijn vader en grootvader - hun overeenkomsten en verschillen - een bijzondere bron. Ook de brieven van zijn moeder aan zijn vader - toen haar familie nog niet van hun verliefdheid wilde weten - biedt bijzonder materiaal.

Mede daardoor heeft de kroniek een gevoelsmatige component. Die spreekt ook uit de rechtvaardiging van het project. Het biedt een eerbetoon van de schrijver aan wie hem voorgingen, maar ook een rekenschap met hen.

Het boek wordt 9 maart gepresenteerd in de Kerk van Eenrum, van 15.30 tot 16.30 uur. Als u belangstelling hebt, bent u van harte welkom bij de presentatie. Tevens kunt u het boek bestellen via info@profiel.nl voor 19,95. Dit is exclusief verzendkosten.