Kindervoorstelling in ‘t Marnehoes

Wehe den Hoorn - De Vlaamse kinderboeken schrijfster Myriam Roelandt komt met het boek ‘Sprookjesthee’ als familievoorstelling in ’t Marnehoes in Wehe den Hoorn.

Ze komt zaterdag 9 maart, aanvang 15.00, een vertelvoorstelling geven waarin haar boek ‘Sprookjesthee’ centraal staat. Tijdens het voorlezen/vertellen speelt Jan Binnendijk kleine improvisaties op de piano. Alle kinderen mogen verkleed naar ’t Marnehoes komen. Het mag als een sprookjesfiguur maar verkleed in eigen fantasie is ook heel erg leuk.

Myriam komt eveneens samen met Kris van ’t Klooster, die de illustraties in het boek heeft gemaakt. Het sprookje speelde zich af in het theemuseum in Houwerzijl.

Myriam Roelandt is een vijftal jaar geleden begonnen met het schrijven van kinderboeken. De liefde voor taal, pennen en inkt, en de passie voor de leefwereld van het kind liggen aan de basis van de ongeveer 20 boeken die ondertussen werden uitgegeven. De gevoelswereld van het kind in al zijn facetten is het belangrijkste thema in elk verhaal.

Dit wordt verder ingekleurd door de omgeving die de inspiratie geeft om er elementen in te verwerken waardoor het verhaal een beetje streekgebonden wordt, zoals het boek “ Sprookjesthee” dat tijdens de voorstelling centraal staat.

Kris van ’t Klooster heeft schrijfster Myriam Roelandt ontmoet in het theemuseum waar zij destijds werkte. Kris had een logo voor een thee ontworpen en nadat Myriam dit logo had gezien kwam de vraag of Kris haar boek Sprookjesthee wilde illustreren. Eind februari start Kris met haar haar eigen bureau onder de naam “Ter illustratie’. Kris heeft een Pabo-achtergrond.

Kinderen en hun familie zijn van harte welkom in ’t Marnehoes, het gerestaureerde kerkje in Wehe den Hoorn. Entree is 7,00 euro voor iedereen, voor de kinderen is er ranja en iets lekkers. Reserveren is gewenst: theaterreserveringen@marnehoes.nl of 0595 – 571395 / 572875