Tennissen in de zon voor ouders en kinderen

Bedum - Het was zaterdag 16 februari bij LTC Bedum weer een drukte van belang. Circa 50 deelnemers waren naar het tennisveld gekomen voor het jaarlijkse ouder-kind toernooi. Vanaf 10 uur werden onder perfecte omstandigheden talloze wedstrijden gespeeld en de winnaars van het toernooi waren halverwege de middag bekend.

De wedstrijden werden gespeeld in de categorieën rood, oranje en geel. De teams, bestaande uit één ouder en een kind waren enthousiast en fanatiek bezig om zo hoog mogelijk te scoren. Er waren twee ‘hulpouders’ ingevlogen, om elk kind die dat wilde de kans te geven om te spelen. Sommige kinderen gaven hun ouders ‘tennisles’ tijdens de wedstrijden, want er was (volgens de kinderen) soms nog wel het één en ander te verbeteren aan het spel van hun ouders. Ze hadden zelf tijdens te trainingen heel goed opgelet, zodat ze hun ouders goed konden uitleggen hoe het wel moet.

De wedstrijden verliepen in uitstekende sfeer. De zon scheen volop en het humeur van de deelnemers was over het algemeen ook zeer zonnig. Rond etenstijd waren er weer de welbekende broodjes knak voor de kinderen en een kop soep voor de ouders.

De eerste prijswinnaars krijgen een ingelijste teamfoto met opdruk. In de categorie rood won Fin voor Jesse en Boudewijn. In de categorie oranje won Jorian, voor Iris, Jermain en Mare. In groep geel was de winst voor Jan-Marc voor Charity, Fabio en Jasmijn. Al met al was het een zeer geslaagde dag die vlekkeloos verliep. Het eerstvolgende evenement op het Bedumer tennisveld is (eind maart) het Peter Russchen open dubbeltoernooi. Op www.ltcbedum.nl staat meer informatie.s