Schrijfcursussen in de Blauwe Schuit

Winsum - Dit voorjaar geeft Robertine Romeny voor het eerst cursussen autobiografisch schrijven in Cultureel Centrum De Blauwe Schuit.

Aan de hand van opdrachten diepen deelnemers gebeurtenissen uit hun leven op en beschrijven die vanuit verschillende perspectieven.

‘Speuren naar mijn rode draden’. Uitgangspunt voor deze schrijfdag is een bijzondere ontmoeting met iemand die je hele leven van belang blijkt. Wat kwam er in beweging? Dit is zaterdag 16 maart.

‘Het geheim van het drieluik’. Aan de hand van drie eenvoudige schetsen over een gebeurtenis in je levensloop krijg je verschillende schrijfoefeningen. Dit is woensdagmiddag 17 april.

‘Schatgraven in je eigen leven’. Vijf middagen voorvallen ophalen uit je eigen biografie. Bij het verkennen van je verleden komen je herinneringen op een nieuwe manier tot leven. Je zult merken dat de verhalen zichzelf schrijven. Start vrijdagmiddag 10 mei.

Schrijftalent is niet nodig. Je leert hoe je je pen het werk kunt laten doen.

Alle cursussen zijn in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, Winsum. Informatie en aanmelding bij Robertine Romeny, roromeny@gmail.com, 06 27 23 23 57. ZIe ook de website: www.robertineromeny.nl