Winkhem komt goed weg tegen Sivoc

WINSUM - Winkhem heeft met enig fortuin met 3-1 gewonnen van nummer laatst Sivoc.

Bij Winkhem heerste de sfeer dat er gemakkelijk gewonnen zou moeten worden. Sivoc bewees het tegendeel. De stand op de ranglijst zegt meer over de pech aan Siddebuurster kant dan over de mogelijkheden van het team.

Sivoc had overigens grote moeite een team op de been te brengen. Meteen aan het begin van de wedstrijd trapte Winkhem op de eigen tenen. Er werd zwak gespeeld en Sivoc rook al gauw dat er wat te halen was. De gasten buitten dit dan ook goed uit. In set twee begon Winkhem niet veel sterker, alleen liep de serve wat beter. Halverwege de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (22-25, 25-22).

Het vervolg van de wedstrijd was niet heel best aan de kant van de Winsumers. Enig lichtpuntje was de cruciale inhaalslag die de ploeg van coach Miedema aan het eind van de derde set maakte en waaruit nipte setwinst behaald werd. Er werd afgesloten met een goede vierde set van Winkhem. De gastheren konden Sivoc voor het eerst structureel onder druk houden. Hoewel er voor elk punt gestreden moest worden, vielen belangrijke ballen net wat vaker in het voordeel van Winkhem (26-24 , 25-20).

De mannen van Winkhem mochten van geluk spreken dat Sivoc niet nog een stapje meer kon zetten.

Over twee weken wacht de derby tegen DIO Bedum, op woensdag 27 februari om 21:00 uur in de Ripperdahal.