Volle bak Gomarus Avond Paulus de Wit

BEDUM - Paulus de Wit uit Bedum heeft afgelopen week veel succes geboekt met zijn grote aandeel in de Gomarus Avond.

De avond was volledig georganiseerd en uitgevoerd door leerlingen van het Gomarus College in Groningen. Een avond, waarin toneel afgewisseld werd met muziek en dans. Paulus de Wit, vwo 6-leerling, heeft dit jaar het toneelstuk geschreven en geregisseerd in het kader van zijn profielwerkstuk. De afgelopen jaren heeft Paulus op verschillende manieren een rol gespeeld tijdens de Gomarus Avonden: muziek maken en toneelspelen. „Dat vond ik zo gaaf! Ik wilde dat zelf ook organiseren.” Met de hulp van zo’n 150 leerlingen maakte Paulus de avond tot een groot succes.

„Het zat beide avonden vol, totaal zo’n 600 mensen. En het was geweldig,” vertelt de enthousiaste Paulus. De avond bestond uit muziek, dans en toneel. De leerlingen konden allemaal hun talent laten zien op hun eigen manier, met de muziek- en danssoort waar hun passie ligt. Elk aspect was een onderdeel van de toneelscenes. „In plaats van één band die het toneelstuk begeleide, heb ik gekozen voor allerlei diversiteit qua muziek, zodat veel meer leerlingen hun eigen ding konden doen. Muziektheater, dat was het.”

Het stuk gaat over de gebroken relatie die veel kinderen met hun ouders hebben. De essentiële thema’s vergeving, liefde en vriendschap staan centraal en worden op een humoristische en luchtige manier gebracht. Het toneelstuk speelt zich af op een middelbare school, met voor leeftijdsgenoten herkenbare situaties. Een toneelstuk vol entertainment, maar ook met een diepere boodschap. „Ikzelf hebt echt een top relatie met mijn ouders, we delen alles met elkaar. Dat gun ik iedereen. En dat is wat ik met dit toneelstuk wil zeggen: zorg er gewoon voor dat je een goede relatie met je ouders hebt.”

De titel van het toneelstuk ‘Bij nader inzien, altijd achteraf’ komt uit een nummer van de band Spinvis. Paulus: „Het is een mooi gezegde om spijt te betonen. Op onze leeftijd leer je van alles en maak je veel mee, maar je weet gewoon nog niet hoe alles werkt. Soms maak je dus fouten, maar heb je dat achteraf pas door.”