Wandelend rond het Lauwersmeer

LAUWERSOOG - De tweede editie van de Lauwersmeer Kennedymars is 1 juni en wordt georganiseerd door de Stichting 40Mijl.

Het is de enige Kennedymars in Groningen eneen tocht voor de fanatieke wandelaars. Zij lopen 80 kilometer door Groningen en Friesland. Tijdens deze route is het genieten van de weidsheid van het Lauwersmeer, vergezichten over landerijen en van plaatsjes in de provincie. In Nederland worden jaarlijks meerdere Kennedymarsen georganiseerd, maar in Groningen is dit de enige. De Kennedymars laat deelnemers uit het hele land kennismaken met de natuur rondom het Lauwersmeer.

Lauwersmeermars

Voor de wandelaars die 80 kilometer net iets te ver is wordt de Lauwersmeermars georganiseerd op dezelfde datum. Deze mars wordt voor de 15e keer georganiseerd en is met een afstand van 45 kilometer zeker ook een uitdaging. De tocht start later dan de Kennedymars, zodat de wandelaars van beide afstanden de laatste 35 kilometer samen op lopen.

Startlocatie Suyderoogh

De beide routes starten dit jaar bij restaurant Suyderoogh in Lauwersoog . Daarnaast organiseert de stichting 22 juni de 40Mijl Midzomernachtwandeling, een evenement door het Dark Sky Park Lauwersmeer. Geïnteresseerd in de erschillende tochten? Informatie en aanmelding is te vinden via de website www.40mijl.nl .